boomhardlopenhartlijnhaltersbalgroentenfruit

Fitmama2Be

Fitmama2Be is een leuk, actief trainingsprogramma dat specifiek is samengesteld voor elke zwangere vrouw die zich op een sportieve en kwalitatieve manier krachtig, energiek en ontspannen wil voelen én blijven voelen tot aan de bevalling! Je kunt al vrij vroeg tijdens je zwangerschap starten en door blijven trainen tot vlak voor je bevalling. Dit alles onder professionele, fysiotherapeutische begeleiding!

Deze zwangerschapscursus is verdeeld in twee delen. Het eerste gedeelte vindt buiten plaats, het tweede gedeelte binnen. Je leert precies wat je allemaal mag doen of wat juist verstandig is om niet meer te doen tijdens het verloop van je zwangerschap.

Deel 1

Een leuk, actief trainingsprogramma buiten in de natuur. Elke training duurt een uur en bestaat uit een warming up, oefeningen, interval looptraining, kracht- en balans&stabiliteitsoefeningen en cooling down. Daarnaast ontvangt elke deelneemster wekelijks persoonlijk trainingsadvies op basis van het verloop van de zwangerschap.

Deel 2

Het trainingsprogramma binnen bestaat uit kracht- en balans&stabiliteitsoefeningen, ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen en mindful bewegen. Dit alles op basis van jouw eigen lichaamsgewicht en het gebruik van oefenmateriaal zoals trainingsballen, gewichtjes en dynabands. Daarnaast wordt er uitleg gegeven over o.a. alle fases van de bevalling. Tijdens en na de trainingen is er voldoende tijd om inhoudelijke vragen te stellen. Over het verloop van de zwangerschap, over de voorbereiding op de bevalling en natuurlijk over de bevalling zelf. Wederom ontvangt elke deelneemster wekelijks persoonlijk advies.

Voordelen Fitmama2Be

  • Meer (blijvende) energie, kracht en uithoudingsvermogen
  • Gedegen ondersteuning en ontspanning van bekkenbodem- en buikspieren
  • Persoonlijke aandacht
  • Professionele, fysiotherapeutische begeleiding
  • Positieve invloed op het psychisch functioneren
  • Toename kennis en zelfvertrouwen omtrent de komende bevalling
  • Lichaamsbewustwording
  • Preventie postpartum (postnatale) klachten
  • Contact met andere aankomende moeders

Voor wie?

Voor iedere zwangere vrouw! Sportervaring is niet vereist. Er wordt rekening gehouden met de verschillende sportniveaus en/of met eventuele zwangerschapsgerelateerde klachten. Bij aanmelding volgt een digitale of telefonische intake&screening. Zo kan bepaald worden of het lichaam voldoende in staat is om deel te nemen aan deze zwangerschapscursus. Een ieder wordt voldoende begeleid en uitgedaagd op basis van persoonlijke adviezen en stimulans gedurende de gehele training! Het kan ook voorkomen dat je juist afgeremd wordt tijdens de trainingen. Dit draagt bij aan een verminderde kans op veel zwangerschapsgerelateerde klachten!

Je kunt kiezen voor het gehele programma of voor een gedeelte ervan. Richtlijn; vanaf het prille begin van je zwangerschap tot ongeveer de 30ste week kun je deelnemen aan het eerste gedeelte. Tussen week 26-30 kun je starten met het tweede gedeelte.

NB. Laat je niet weerhouden door deze richtlijn. Het belang van jou als aankomende mama, flexibiliteit én het leveren van kwaliteit staat bovenaan!

Start, locatie en kosten

Deel 1: Woensdagavond van 19.15 – 20.15. We starten tijdens de wintermaanden op de parkeerplaats van Eethuys-café “De Generaal” en tijdens de zomermaanden bij de Grote Kom in het Baarnse Bos. Goed bereikbaar vanuit o.a. Baarn, Soest, Bilthoven, Hilversum, Eemnes, Bunschoten, Bussum, Laren, Blaricum en Amersfoort. Parkeren is mogelijk bij Eethuys- Café “De Generaal”.

Deel 2: Dinsdagavond van 19.30 – 20.30 in de praktijk, Weteringpad 7 te Soest. Er is voldoende parkeergelegenheid. Let op! Op dit moment zijn de binnen lessen alleen 1 op 1 mogelijk! NB. Deel 1 heerlijk id natuur blijven volgen tot de laatste loodjes van je zwangerschap is zeker mogelijk + raadzaam! Ik houd jouw persoonlijke mogelijkheden nauwlettend id gaten! De ervaring leert dat de meeste zwangeren gedurende de zomermaanden ook graag buiten blijven trainen. 

Meerdere malen in het jaar start er een nieuwe groep. Voor meer informatie over startdata, stuur een mail naar info@anneliekejanssen.nl

Kosten deel 1: €101,00 voor 10 weken

Kosten deel 2: €120,00 voor 10 weken (intake&screening gratis).

Kosten deel 1 + deel 2: 10% korting op de totaalprijs!

Meerdere zorgverzekeraars vergoeden een gedeelte van de cursuskosten. Neem hiervoor contact op met je zorgverzekeraar.

Interesse?

Vul het contactformulier in via de website of bel 06 40 22 00 20. Direct een mail versturen kan ook naar info@anneliekejanssen.nl.