Internationale Vrouwendag 2024!

Passie volgen!

Wat ben ik dagelijks enorm dankbaar & blij dat ik al bijna 22 jaar lang werkzaam mag én bovenal kan zijn in voor mij het mooiste beroep van de wereld! Én dat ook nog eens, sinds 2015, in mijn eigen praktijk op basis van mijn eigen (levens)visie, mijn verworven gereedschapskist met bijbehorende werkwijze.

Tevens ben ik me veelvuldig bewust van het feit dat er helaas nog steeds vele vrouwen niet hun passies kunnen en/of mogen volgen door de trieste omstandigheden waar zij dagelijks mee geconfronteerd worden. Ronduit verschrikkelijk. Helaas kan ik die situatie voor deze vrouwen niet veranderen…

Wat kan ik wel? Waar kan ik wel een bijdrage aan leveren?

  1. Dagelijks mijn passies volgen en vanuit deze levenswijze hopelijk, o.a. vrouwen die wél een keuze hebben en wél de mogelijkheden hebben, inspireren hun hart & passies te durven volgen no matter what! Is dat makkelijk? Nee zeker niet! Denk hierbij aan “Het IJsberg principe” en één van mijn eigen motto’s “zonder drama geen groei”. Stap voor stap, gun jezelf kleine stapjes in de tijd. Kijk naar wat er wél is! Denk in mogelijkheden en alternatieven! Focus op je eigen pad! Allemaal acties die in de tijd positief zullen beklijven!
  2. Er is nog steeds in de gezondheidszorg te weinig aandacht voor de wezenlijke verschillen tussen het vrouwenlichaam en het mannenlichaam. Denk hierbij natuurlijk ook aan het gehele plaatje! Hersenen, hart, hormonen enz.  Laat staan aandacht voor gerichte preventieve zorg! Elk mens is uniek en verdient naar mijn mening een persoonlijk gerichte, specifieke aanpak! En ja, dat kost tijd! Heel veel tijd en energie! Ik geloof erin dat preventief energie en tijd besteden aan het voorkomen van lichamelijk en/of psychische klachten uiteindelijk extra tijd en energie zal brengen! Hoe? Allereerst door kennis, bewustwording en vervolgens bewuste keuzes maken vanuit zelfzorg. Ten tweede door te gaan doen én vervolgens het meest uitdagende gedeelte; blijven doen! Daarom probeer ik dagelijks in mijn praktijk, in “mijn trainingsbos” en op mijn zakelijke social media pagina’s kennis & adviezen te delen omtrent Leefstijlgeneeskunde en Preventiezorg vanuit mijn holistische aanpak!
  3. Door energie te blijven steken in het toepassen van mijn eigen overtuigingen, probeer ik zelf een gezonde levensstijl te hebben én te behouden! Oftewel;

    “Practice what you preach!” & “Doen én blijven doen!”

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *