” Internationale Dag van het Hart 2022″ – “Dress Red Day 2022”

   

Baarnse Bos – 8.15 uur – 29 september 2022

WAUW!! Zo wil je toch je dag starten?! Wat een rijkdom! Onbetaalbaar! ❤️🍀🙏

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen én delen, helemaal op een dag als vandaag!❤️

“Internationale Dag van het Hart”

Vele studies tonen aan dat natuur een positieve invloed heeft op mensen, zowel fysiek als mentaal. De natuur helpt je om tot rust te komen, je hoofd leeg te maken en energie op te doen. In de natuur dalen je bloeddruk en cortisol (stresshormoon).
Stress smelt als sneeuw voor de zon, zodat je weer kunt focussen op wat echt belangrijk is!

Natuur verhoogt de kwaliteit van je leefomgeving; zorgt voor een betere luchtkwaliteit, minder fijnstof, minder lawaaihinder en zachtere omgevingstemperaturen. Buiten neem je extra vitamine D op door (zon)licht, waardoor je botten versterken en je immuunsysteem verbetert. Frisse lucht helpt ook om je eetlust en slaap te reguleren.

Bewegen/sporten in de natuur leidt op lange termijn tot minder hart- en vaatziekten, minder obesitas en diabetes, hogere weerstand, meer sociaal contact én een goede mentale gezondheid.

Kortom, natuur zorgt voor gezonde mensen op alle vlakken! Arbeidsproductiviteit, concentratie en creativiteit neemt toe, het ziekteverzuim daalt. Zo kan bewegen én zijn in de natuur al zoveel positiviteit opleveren als preventiefactor!

❤️ Daarom blijf ik dagelijks, wekelijks, maandelijks én hopelijk nog héél veel jaren mijn levensvisie/leefwijze en bijbehorende missie delen; waarvan “de kracht vd natuur” een onderdeel is! Naar mijn mening een belangrijk element binnen het hebben én behouden van een gezonde leefstijl, algehele belastbaarheid, balans tussen lichaam en geest!

Onderschat nóóit de invloed die jijzelf, ja jij! , zelf kunt hebben op jouw eigen algehele gezondheid en immuunsysteem!
Al ga je mopperend de natuur in, het werkt echt direct! You can do it!

Én het was vandaag “Dress Red Day 2022”

Jaarlijks doe ik mee aan deze belangrijke dag van de Hartstichting ! Waarom?
Extra aandacht voor het vrouwenhart!

Dagelijks overlijden in Nederland 53 vrouwen en 50 mannen aan hart -en vaatziekten!

Hoe kunnen we dat voorkomen?

1.Door allereerst nog veel meer aandacht te geven aan de verschillen tussen het mannenhart en het vrouwenhart!
2. Aandacht voor de verschillende uitingsvormen.
3. Starten met de verschillende aanpak van het mannenhart en het vrouwenhart. Hoe eerder, hoe beter!

Zo ervaren mannen vaak bij een hartinfarct de klassieke symptomen; pijn in de borst + uitstraling in de linker arm en vaak in de kaak. Én ervaart 70% van de vrouwen met een hartinfarct absoluut geen druk op de borst! Vrouwen geven vaak pijn tussen de schouderbladen aan, ook klachten als kortademigheid, extreme vermoeidheid en een griepachtig gevoel worden vaak genoend. Door die andere klachtenpatronen worden de signalen voor hart- en vaatziekten niet altijd herkend en soms zelfs afgedaan als overgangsklachten of (pre)menstruele klachten.

4. Aanpak van de risicofactoren

A. Preventiezorg voor zowel mannen als vrouwen! Zoals een gezonde levensstijl! Denk aan gezonde voeding, weinig tot geen alcohol, niet roken en voldoende beweging.
B. In de termen van cardioloog dr. Janneke Wittekoek: “Ken je getallen!” Laat je cholesterol, suikerwaarden en bloeddruk meten en weet waar je staat qua jouw (hart)gezondheid! Naast het meten van deze waarden kun je ook stress onderzoeken!
C. Voor vrouwen meest belangrijk –》 stressmanagement! Vrouwen kunnen zelfs al puur op basis van stress een hartinfarct krijgen! Dat kun je voorkomen door om te leren gaan met stress. Naar mijn mening door allereerst te leren wat nu eigenlijk stress is en waardoor het kan ontstaan (oorzaak) en welk effect stress kan hebben op zowel het lichaam als de geest! Vanuit daar kun je echt de stress aanpakken!

Heb jij daar hulp bij nodig? Ik help jou graag om lichamelijk en/of geestelijk (weer) in beweging te komen! Neem contact met mij op via het contactformulier of bel direct naar 0640220020

Boekentip:

1.Hart voor vrouwen – Cardioloog Angela Maas

2. Hart & Lopen – Cardioloog Janneke Wittekoek

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *