Wil jij in 2023 zelf bepalen door welke zorgverlener je wordt behandeld?

Vóór het einde van dit jaar kun je eventueel nog overstappen naar een verzekering die het beste bij je past. Ik raad je een restitutieverzekering aan! Binnen deze polis heb je de mogelijkheid tot vrije zorgkeuze en wordt in vrijwel alle gevallen een niet-gecontracteerde zorgverlener 100% vergoed mits deze zorgverlener een markt conform tarief hanteert plus geregistreerd staat binnen het KRF Nl (CKR) (Centraal Kwaliteitsregister voor Fysiotherapie Nederland). Ik sta geregistreerd in dit register en voldoe aan alle eisen! Tevens hanteer ik een marktconform tarief. Neem de regie zelf in handen en laat een zorgverzekeraar niet voor jou bepalen wat goed voor je is! Bekijk de animatievideo voor meer inzicht in de verschillen tussen een restitutie-, natura-, en budgetverzekering!

Meest aanbevolen zorgpolissen 2023

Ieder jaar selecteert het Koninklijk Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF, beroepsvereniging voor fysiotherapeuten) de beste (aanvullende) zorgpolissen voor fysiotherapeutische zorg.

 • Voor deze polissen geldt geen medische selectie. Je wordt dus toegelaten zonder dat er naar je gezondheid wordt gekeken
 • Je kunt zelf kiezen naar welke fysiotherapeut je gaat

De polissen in het overzicht zichtbaar via deze link;

overzicht-tarieven-ongecontracteerde-zorg (2)geven wat ze beloven als het gaat om de dekking voor fysiotherapie. Let op! Tevens een overzicht van aanvullende verzekeringen die fysiotherapie niet of niet volledig vergoeden bij een niet-gecontracteerde fysiotherapeut!

Code 1200 = Manuele Therapie

Code 1000 = Fysiotherapie

Let op! Ieder jaar veranderen de polissen van alle zorgverzekeringen, zo ook in 2023! Zorgverzekeraars snijden helaas steeds meer in hun aanvullende verzekeringen ten koste van zowel de zorgafnemers (jij dus!) als ten koste van alle zorgverleners. Zeer triest! Gelukkig zijn er ook nog steeds zorgverzekeraars met “het hart op de juiste plaats”! Denk hierbij aan de volgende zorgverzekeraars die vallen onder de kolom “DSW”;

 • DSW
 • Stad in Holland
 • In Twente

Er zijn helaas nog maar een aantal zorgverzekeraars die de verzekerde geheel vrijlaat bij het kiezen van een fysiotherapeut. Gecontracteerd of niet. Zij hanteren als enige eis: een manueeltherapeut moet geregistreerd staan in het kwaliteitsregister van KNGF of Keurmerk. Daar ben ik het volledig mee eens! Kwaliteit in het belang van een cliënt staat voorop! Hierbij een directe link naar mijn registraties: https://www.anneliekejanssen.nl/kwaliteit/  

Wil je weten met welke polis jij in 2023 het beste verzekerd bent voor fysiotherapie?

Zie  https://www.defysiotherapeut.com/goed-verzekerd/ (óók voor vergoedingen van verzekeraars voor niet- gecontracteerde fysiotherapie!). Lees de gehele link door.

Kijk verder ook eens naar de restitutiepolissen van:

 • A.S.R.
 • De Amersfoortse
 • Ditzo
 • Aevitae
 • Menzis
 • ONVZ (? Voorheen 100% vergoeding, moet nog definitief publiceren)

NB!

Mocht je nog wat langer de tijd nodig hebben voor de juiste keuze; zeg alvast je oude zorgverzekeraar op. Dan heb je nog tot 31 januari 2023 de tijd om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten én blijf je tot die tijd gewoon verzekerd bij je oude zorgverzekeraar.

Of wil je extra informatie of hulp? Maak dan bijvoorbeeld gebruik van een onafhankelijke zorgvergelijker: zie  https://www.zorgverzekeringwijzer.nl/ en deze link van de Consumentenbond (inclusief meer informatie over de verschillende polis vormen zoals bijvoorbeeld een restitutiepolis)

Wil je een checklist waarmee je zelf kan bepalen waar je op moet letten bij het zoeken naar de juiste verzekering voor jou? Of wil je advies van mij? Neem contact met mij op via deze directe link: Bij vragen ben ik altijd bereid om even met je mee te kijken of mee te denken! https://www.anneliekejanssen.nl/contact/ 

Waarom ik voor mijn praktijk bewust géén contracten met de zorgverzekeraars af heb gesloten?

Hier schreef ik eerder uitgebreid over. Lees het via deze link.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *