Beroepenmarkt Griftland College Soest – Rotary Soest/Baarn

Wat was dit weer leuk!!

Vanmiddag heb ik voor de tweede keer meegewerkt aan de beroepenmarkt op het Griftland College te Soest! Georganiseerd door alle Rotary clubs uit Soest en Baarn!

Mij werd tijdens de uitnodiging gevraagd presentaties te geven over één van mijn specialisaties binnen mijn praktijk –》 Leefstijlinterventie binnen het vak fysiotherapie – binnen de gezondheidszorg – binnen preventiezorg.

Oftewel; wat zijn de werkzaamheden van een Leefstijlspecialist /Leefstijlcoach en hoe kun je dit beroep ook in de toekomst gaan uitoefenen. En wat is een leefstijl eigenlijk? En met wat voor klachten kom je bijv op deze leeftijd (12-18jr) bij een leefstijlspecialist?

Drie keer een presentatie voor een klas leerlingen uit respectievelijk 3 Mavo, 4 Havo en 5 VWO.

Super leuk om interactief met deze groepen bezig te zijn! De jeugd kreeg natuurlijk van mij niet de kans om in slaap te vallen! 😜 Ze moesten o.a. van mij aan de bak met een Quiz over voeding, slaap, Netflix, depressie, hormonen, sport, nekklachten, hersenen, enz.

Ook kregen de leerlingen van mij een ademhalingstest voor de kiezen & een meting op het gebied van ervaren stress in de afgelopen week. Daarna volgde uitleg over hetgeen we nu eigenlijk hadden getest en waarom. Want naar mijn mening start alles met kennis, bewustwording en inzichten alvorens je er echt wat aan kan doen indien gewenst. Én natuurlijk binnen een veilige & betrouwbare omgeving!

Zo spraken we o.a. ook over het feit dat tijdens de Coronatijd en daarna 80% van de jongeren mentale klachten aangaf/aangeeft t.o.v. 17,8 % van de jongeren die met mentale klachten kampten vóór de Coronatijd! Zeer belangrijk dus om zowel op school, als thuis als op de sportclub aandacht aan dit onderwerp te schenken!

De tijd vloog voorbij! Ik vond het weer super leuk om te doen, wederom voor herhaling vatbaar!

Dank voor de goede organisatie! En dank leerlingen voor jullie openheid en deelname! Tot volgend jaar Griftland College!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *