Nieuwste UPDATE! Fysieke deuren van mijn praktijk wéér open!

Vanaf heden zijn de fysieke deuren van mijn praktijk weer open! Verantwoord en veilig zal ik alle face-to-face behandelingen stapsgewijs weer opschalen. Daarbij hanteer ik strikt het nieuwe triage stappenplan wat is opgesteld door het RIVM, VWS en mijn beroepsverenigingen. Tevens heb ik in de praktijk verschillende voorzorgsmaatregelen getroffen op basis van de, door het RIVM, goedgekeurde richtlijn.

Wat betekent dit concreet?

Allereerst neem ik contact op met alle cliënten die reeds in behandeling waren en/of nieuwe cliënten waar er noodzaak ligt voor het opschalen van de reguliere zorg i.v.m. toename van de ernst van de lichamelijke en/of psychische klacht(en) en deze zorg niet langer uitgesteld kan worden. Waar nodig zal ik gebruik maken van beschermingsmateriaal, zodat de veiligheid van een ieder gewaarborgd is. Daarbij pas ik het algemene hygiëne protocol toe. (NB. Dit protocol behoort altijd standaard tot mijn werkwijze). Op deze manier kan ik uiteindelijk al mijn cliënten én iedere nieuwe cliënt de benodigde, kwalitatieve zorg bieden. Daar ben ik enorm blij mee!

Voorafgaand aan elke face-to-face behandeling zal er eerst telefonisch of digitaal een triage (screening) plaatsvinden. Kort samengevat stel ik de volgende vragen:

• Heb je één of meerdere van de volgende (ook milde!) symptomen: neusverkoudheid of hoesten of benauwdheid of koorts (vanaf 38°C)?
• Heb je de afgelopen 24 uur klachten (COVID-19 symptomen) gehad?
• Heb je huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidsklachten?
• Is er bij jezelf of bij een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen corona vastgesteld?

Bij groen licht voor een face-to-face behandeling ontvang je van mij een digitale afspraak bevestiging inclusief duidelijk & beknopt het nieuwe praktijkbeleid. Zoals bijvoorbeeld; kom alleen max 5 min voor aanvang van de behandeling. Neem 2 handdoeken mee. En volg bij binnenkomst de aanwijzingen op die vermeld staan op de wegwijzers!

Let op! Op basis van bovenstaande werkwijze is het voor mij mogelijk om elke cliënt, dus ook een nieuwe cliënt én een ex-corona patiënt, veilig en verantwoord te kunnen helpen! Bij twijfel; schroom niet en neem contact met mij op! Op basis van een duidelijke, concrete screening kan ik je vertellen welke zorg ik jou kan bieden. Op afstand of in de praktijk.

Welke symptomen zijn passend bij (mogelijke) COVID-19?

• Neusverkoudheid, hoesten, kuchen of niezen • Loopneus • Keelpijn • Verhoging (tot 38 graden) of koorts • Kortademigheid • Moeheid • Hoofdpijn • Conjunctivitis (=oogontsteking) • Je ziek voelen en/of diarree

Voor kinderen <18 jaar met onderliggend lijden zijn separaat adviezen opgesteld (NVK: Coronavirus en kinderen en adolescenten met een chronische ziekte. Op basis van gegevens over de leeftijdsspecifieke incidentie, is het risico op COVID-19 aanzienlijk lager bij kinderen. Er worden in de gegevens uit China vrijwel geen ernstige uitkomsten gemeld voor personen onder de 19 jaar (China CDC, Guan)

Personen met kans op een ernstig beloop COVID-19

Hiervoor wordt dezelfde indicatie gehanteerd als voor de jaarlijkse influenzavaccinatie, met als uitzondering de leeftijdsgrens; deze is aangepast naar ≥70 jaar. Naast ouderen ≥70 jaar zijn risicofactoren voor een ernstig verloop mensen ≥18 jaar met:

Chronische afwijkingen en functiestoornissen van de luchtwegen en longen. • Chronische hartaandoeningen. • Diabetes mellitus. • Ernstige nieraandoeningen die leiden tot dialyse of niertransplantatie. • Verminderde weerstand tegen infecties door medicatie voor auto-immuunziekten, na orgaantransplantatie, bij hematologische aandoeningen, bij (functionele) asplenie, bij aangeboren of op latere leeftijd ontstane afweerstoornissen waarvoor behandeling nodig is, of bij chemotherapie en/of bestraling bij kankerpatiënten. • Een onbehandelde hivinfectie of een hivinfectie met een CD4-getal < 200/mm2 .

Let op! Bovenstaande categorie komt ook in aanmerking voor een face-to-face behandeling indien noodzakelijk! Indien een cliënt met een verhoogd risico op een ernstig verloop van COVID-19 volledig positief door de triage heen komt ben ik dus bevoegd om deze cliënt te helpen. Volgens het protocol is het hierbij niet nodig om beschermingsmateriaal te dragen. NB. Ikzelf heb hier een andere gedachte over; ik bespreek met deze cliënt uitgebreid alles door alvorens ik een face-to-face behandeling in plan. Indien ik het risico te hoog inschat voor deze zal ik wél beschermingsmateriaal dragen en/of mijn cliënt vragen beschermingsmateriaal te dragen.

Algemene hygiënemaatregelen

Neem de algemene hygiënemaatregelen van het RIVM in acht: de hand-, hoest-, en nies-hygiëne. Schud geen handen. Zorg voor goede hygiënemaatregelen:
• Was je handen:20 seconden lang met water en zeep, daarna handen goed drogen. Voordat je naar buiten gaat, als je weer thuis komt, als je je neus hebt gesnoten, natuurlijk
voor het eten en nadat je naar de wc bent geweest.
• Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
• Gebruik papieren zakdoekje om je neus te snuiten en gooi deze weg in een afgesloten prullenbak. Was daarna je handen.
• Schud geen handen.
• Houd 1,5 meter afstand (2 armlengtes) van anderen. Dit geldt voor iedereen: op straat, in winkels, met collega’s, behalve thuis en binnen het gezin/huishouden.
• Voorkom contact tussen je handen en je gezicht.

Krijg je nog geen groen licht voor een face-to-face behandeling?

Geen zorgen! Als vanuit de triage blijkt dat je helaas nog niet in aanmerking komt voor een consult in de praktijk betekent dat niet dat ik je niet kan helpen. Ik kan ook voor jou veel betekenen middels een videoconsult via beveiligd beeldbellen. Ik hanteer binnen een videoconsult ook mijn gangbare werkwijze. Persoonlijke aandacht staat hoog in het vaandel! Op basis van mijn verworven “gereedschapskist”, mijn persoon en de actuele wetenschappelijke inzichten, bied ik elke cliënt een persoonlijk plan van aanpak!
Intake, plan van aanpak, adviezen en online huiswerkoefeningen. Daarnaast ben ik altijd bereikbaar voor vragen en/of opmerkingen. Op het moment dat het wel verantwoord is voor jou en mij om de behandeling in de praktijk voort te zetten, zal ik je daarvan op de hoogte brengen. We evalueren tussentijds samen veelvuldig zodat ik het proces nauwlettend in de gaten kan houden en jou de beste, veilige zorg kan bieden. Indien het noodzakelijk is overleg ik met behandelend artsen, specialisten etc.; zodat we met elkaar én samen met jou tot het beste, blijvende resultaat kunnen komen!

NB 1: Als ik vanuit mijn expertise + de opgestelde richtlijn beoordeel dat het toch noodzakelijk is om spoedzorg face-to-face toe te passen zal ik alle voorwaarden met je bespreken plus zal ik gebruik maken van alle benodigde beschermingsmaterialen!

NB 2: T/m 19 mei a.s. zal dit een testfase zijn voor de opschaling van de (para)medische zorg. Door met elkaar samen te werken en nauwlettend ons aan alle regels te houden hoop ik dat dit zijn vruchten afwerpt. Zodat we na 19 mei de zorg niet wederom terug hoeven te schakelen, maar juist nog meer op kunnen schalen! Alvast dank voor jullie begrip en medewerking!

Revalidatie, begeleiding ex-coronapatiënten

Wat kan ik voor jou betekenen? Ik ben op de hoogte van alle inhoudelijke adviezen voor een specifieke begeleiding van COVID-19 gerelateerde klachten. Daarnaast blijf ik alle actuele wetenschappelijke inzichten, gepubliceerde richtlijnen, behandelmethoden, webinars enz volgen die er op dit moment al voorradig zijn op dit gebied. Indien ik vanuit mijn kennis&vaardigheden jou helaas niet kan helpen, zal ik je direct (terug)verwijzen naar de benodigde specialist voor jou.

Mindful Fysiotherapie en Coaching

Zowel face-to-face als online kan ik jou helpen vanuit deze specialisaties. Ook hierbij gelden alle bovenstaande regels. Vanuit mijn specialisatie Mindful Fysiotherapie & Coaching kan ik jou nu zowel face-to-face als online helpen. Denk daarbij aan klachten op het gebied van stress, burn-out/overspanningsklachten, depressies, hyperventilatie, somberheid, zorgen en/of angsten. Aan de hand van een uitgebreid persoonlijk vraaggesprek, in de praktijk of via een videocall, plus het gebruik van specifieke psychologische vragenlijsten kan ik jou begeleiden en coachen. Zie voor meer informatie deze link.

Trainingsgroepen en personal training

Voor deze groepen blijven de voorgaande regels van kracht. Ik blijf op afstand online ondersteunen en motiveren om zowel lichamelijk als geestelijk in beweging te blijven! Inmiddels is gebleken dat de tijdelijke nieuwe trainingsvormen goed bevallen. Ik ben super trots op al mijn trainingsleden! Middels de bijbehorende whatsapp groepen is er veel contact. Het is fantastisch om bijna dagelijks enthousiaste berichten te lezen inclusief foto’s van de toegepaste trainingen! Ik ben zo ontzettend blij en dankbaar dat “mijn visie en missie” door lijkt te werken zoals ik het ooit bedacht!

Stay2Mamarun & Start2Mamarun: wekelijks maak ik een nieuwe audiotraining + indien nodig oefeningen via video binnen de beveiligde omgeving van mijn youtube kanaal. Personal training: Via beveiligd beeldbellen training + Audiotraining Zwangerschapstraining Fitmama2Be: Audiotraining + wekelijks online gezamenlijk les via beveiligd beeldbellen

Leefstijl Specialist + Preventiezorg

Zowel face-to-face als online kan ik jou helpen vanuit dit specialisme. Ook hierbij gelden alle bovenstaande regels. Neem voor meer informatie contact met mij op.

Thuiswerkers + Preventiezorg

Zie ook mijn YouTube kanaal voor gratis content op het gebied van beweging en ontspanning. Wekelijks plaats ik o.a. nieuwe beweegpauzes! Dit blijf ik doen. Regelmatig een korte beweegpauze inlassen tijdens thuiswerken is zeer raadzaam. Doe je mee?

Social media en website

Ik ga door met het delen van content/adviezen op het gebied van preventiezorg, zelfzorg en het hebben, behouden en/of creëren van een gezonde leefstijl! Hoe hoger je immuunsysteem/algehele belastbaarheid, hoe meer klappen je op kunt vangen!

Heb je vragen over deze update en/of wil je informatie over de nieuwe behandelmogelijkheden voor jou? Of ben je een nieuwe cliënt of wil je je aanmelden voor één van de trainingsgroepen? Dat kan natuurlijk ook! Neem contact op via het contactformulier of bel direct 0640220020

Last but not least: Blijf gezond! Blijf rustig, blijf positief én blijf in beweging zowel lichamelijk als geestelijk! Houd je strikt aan de regels vh RIVM én kijk wat jij persoonlijk kunt doen voor kwetsbare ouderen en/of zieken!
Tot gauw!

Lieve & sportieve groet,
Annelieke

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *