Nieuwjaarswens 2023!

Lieve jij,

Dankbaar dat ik jou afgelopen jaar in mijn praktijk, buiten in de natuur, hier online of via mijn Audio & YouTube kanaal mocht helpen, ondersteunen, behandelen, trainen, coachen en/of wie weet een klein beetje inspireren –》op het gebied van zelfzorg, preventiezorg, balans tussen lichaam & geest en alles wat naar mijn mening nodig is voor het hebben én het behouden van een hoge, algehele belastbaarheid!

Zodat je bestand bent tegen eventuele hoge lichamelijke en/of geestelijke (gedachten, emotie, gevoel) belastingen die vandaag de dag dagelijks voorbij komen! Dagelijks bewegen, een gezond voedingspatroon, rust, regelmaat en een bijbehorende aandachtige levenswijze, geeft een hoge belastbaarheid! Dit draagt bij aan een verminderde kans op veel ziekten en aandoeningen.

Ook in 2023 blijf ik veel informatie en adviezen delen over onderstaande onderdelen van een gezonde levensstijl.

● BEWEGING
● SPORT
● ADEMHALING
● VOEDING
● RUST & ONTSPANNING
● SOCIAAL CONTACT / VERBINDING
● SLAAP
● NATUUR
● PERSOONLIJKE ONTWIKKELING
● BEWUSTWORDING, BEWUSTZIJN
● ZELFZORG
● PREVENTIEZORG
● PERSOONLIJKE WAARDEN
● ZINGEVING, PASSIE, AMBITIE
● DENKEN IN MOGELIJKHEDEN & ALTERNATIEVEN
● DOEN ÉN BLIJVEN DOEN

Naar mijn mening zijn deze pijlers voor ieder mens van groot belang! Dit valt of staat met ZELFZORG! Is dat makkelijk? Nee zeker niet! Is dat egoïstisch? Nee zeker niet! Zelf zorg dragen voor een goede, hoge eigen belastbaarheid d.m.v. een gezonde levensstijl, genereert juist ruimte om meer aandacht (oprechte aandacht) te kunnen schenken aan werk, familie, dierbaren en sociale activiteiten!

Last but not least; 2022 is natuurlijk niet te vangen in één collage. Desalniettemin weerspiegelt deze collage weer mooi een heleboel leuke, gezellige, waardevolle, leerzame en inzichtelijke momenten! Bovenal voldoen ze allen aan mijn persoonlijke waarden, visie en missie.

Van 20 jaar werkzaam zijn in voor mij het mooiste beroep van de wereld tot een interview in de special “Vakvrouwen”. Van een interview op radio Soest-Eemland tot presentaties geven op het Griftland College over mijn leefstijl specialisme binnen de fysiotherapie. Van het toetreden tot de vrijwilligers werkgroep “Vitaal Soest” tot het maken van een online cursus voor Zwangerenportaal.nl. Van het bedenken en maken van nieuwe, gezonde & lekkere recepten tot het behalen van de certificering “Disc Gedragsanalyse en Drijfveren Analyse Specialist”. Van de vele personal trainingen, groepstrainingen en coaching wandelingen in het Baarnse bos tot het maken van persoonlijke leefstijl & voeding adviezen. Van het behandelen van talloze acute lichamelijke klachten in de praktijk tot het uitvoeren van mijn vrijwillige bestuursrol binnen de alumnivereniging Vastus (Master Manuele Therapie).

En zo kan ik nog wel even doorgaan. Veel actie en afwisseling past bij mij. Én zeker was er ook bewust voldoende tijd voor rust, ontspanning en gezelligheid!

Natuurlijk verliep er ook wel eens iets niet naar wens of bleven er spontane, creatieve ideeën die ik vaak heb nog even op de plank liggen of sneuvelden. Dat hoort er ook bij! En zo vlieg ik helaas eens in de zoveel jaar ook wel eens van mijn racefiets of blesseer me tijdens één van mijn andere sporten. Zo ook eind april. Tja, part of te deal als je sporten beoefent waar je nog zo alert kunt zijn en toch af en toe pech kunt hebben. Elke keer weer ben ik zo ontzettend blij en dankbaar om te merken dat ik mega snel herstel! Vanuit naar mijn gevoel (naast ook geluk) mijn dagelijkse aanpak volgens mijn eigen visie en werkwijze. Vanuit het hebben en behouden van een hoge, algehele belastbaarheid. Doen én blijven doen! Daarnaast één van mijn motto’s; “zonder drama geen groei”! Het heeft geen zin om lang te balen dat het gebeurd is. Ja, heel even. Dat mag en het is ook goed om er even bij stil te staan. Observeren, ervaren, voelen en daarna hop weer aan de bak! Soms ook offers leggen om te komen waar je graag wilt zijn.

Kortom; alweer zoveel ervaringen rijker én ik ben nog lang niet klaar! Nog zoveel ideeën! Nog zoveel idealen! Op naar weer een jaar genieten van dit prachtige vak inclusief alle mooie ontmoetingen!

Wederom dank voor al het vertrouwen, openheid, kwetsbaarheid, feedback en de vele lieve & attente woorden die ik afgelopen jaar ontving! Voor mij dagelijks een bevestiging voor het pad wat ik bewandel, voor de keuzes die ik de afgelopen jaren heb gemaakt. Keuzes waar ik dagelijks zo ontzettend blij & dankbaar voor ben! Is dat altijd even makkelijk? Welnee! Persoonlijke waarden, idealen én dromen “najagen” vergt ook veel doorzettingsvermogen, vertrouwen, kracht & energie. Ik vergelijk het voor mezelf vaak met één van mijn zware bergtouren op de racefiets; de top (én de weg er naartoe) was zo machtig mooi! Als ik dat kan, kan ik dit ook! Practice what you preach. Volg je hart, no matter what! ❤🙏🍀

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *