Wil jij in 2021 zelf bepalen door welke zorgverlener je wordt behandeld?

Vóór het einde van dit jaar kun je eventueel nog overstappen naar een verzekering die het beste bij je past. Ik raad je een restitutieverzekering aan! Binnen deze polis heb je de mogelijkheid tot vrije zorgkeuze. Neem de regie zelf in handen en laat een zorgverzekeraar niet voor jou bepalen wat goed voor je is! Bekijk de animatievideo voor meer inzicht in de verschillen tussen een restitutie-, natura-, en budgetverzekering!

Meest aanbevolen zorgpolissen 2021

Ieder jaar selecteert het Koninklijk Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF, beroepsvereniging voor fysiotherapeuten) de beste (aanvullende) zorgpolissen voor fysiotherapeutische zorg.

  • Voor deze polissen geldt geen medische selectie. Je wordt dus toegelaten zonder dat er naar je gezondheid wordt gekeken
  • Je kunt zelf kiezen naar welke fysiotherapeut je gaat

De polissen in het overzicht hieronder geven wat ze beloven als het gaat om de dekking voor fysiotherapie. Let op! Tevens een overzicht van aanvullende verzekeringen die fysiotherapie niet of niet volledig vergoeden bij een niet-gecontracteerde fysiotherapeut.

NB. ONVZ is ook een zuivere restitutieverzekeraar die jou als verzekerde geheel vrijlaat bij het kiezen van een fysiotherapeut. Gecontracteerd of niet. Zij hanteren als enige eis: een manueeltherapeut moet geregistreerd staan in het kwaliteitsregister van KNGF of Keurmerk. Daar ben ik het volledig mee eens! Kwaliteit in het belang van een cliënt staat voorop! Hierbij een directe link naar mijn registraties: https://www.anneliekejanssen.nl/kwaliteit/  
(Helaas hanteert ONVZ wel bij ggz-behandelaars en thuiszorgorganisaties die geen contract met ONVZ hebben een maximale vergoeding. Dit om, in vergelijking met andere zorgverzekeraars, een forse stijging van de premie te voorkomen. Deze wijziging gaat per 1 januari 2021 in.)
Wil je weten met welke polis jij in 2021 het beste verzekerd bent voor fysiotherapie?

Zie  https://www.defysiotherapeut.com/goed-verzekerd/ (óók voor vergoedingen van verzekeraars voor niet- gecontracteerde fysiotherapie!). Lees de gehele link door.

Of wil je extra informatie of hulp? Maak dan bijvoorbeeld gebruik van een onafhankelijke zorgvergelijker: zie  https://www.zorgverzekeringwijzer.nl/ en deze link van de Consumentenbond (inclusief meer informatie over de verschillende polisvormen zoals bijvoorbeeld een restitutiepolis)

Wil je een checklist waarmee je zelf kan bepalen waar je op moet letten bij het zoeken naar de juiste verzekering voor jou? Of wil je advies van mij? Neem contact met mij op via deze directe link: Bij vragen ben ik altijd bereid om even met je mee te kijken of mee te denken! https://www.anneliekejanssen.nl/contact/ 

Waarom ik voor mijn praktijk bewust géén contracten met de zorgverzekeraars af heb gesloten?

Hier schreef ik eerder uitgebreid over. Lees het via deze link.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *