Contractvrije zorg!

Voor mij is het welzijn van mijn cliënten méést belangrijk + de kwaliteit die ik lever & wil blijven leveren! Ik houd de regie in eigen handen en heb in mijn eigen praktijk bewust gekozen voor het niet aangaan van contracten met alle zorgverzekeraars. Ondanks dat ik voldoe aan alle eisen die de zorgverzekeraars stellen voor het verkrijgen van een contract. Dit was een spannende, “onzekere” keuze als startende praktijk in een omgeving waar ik nog nul netwerk/naamsbekendheid had. Dagelijks ben ik enorm blij en dankbaar dat ik deze keuze heb gemaakt!! Triest dat de politiek, minister De Jonge in deze, onterechte uitspraken doet over niet-gecontracteerde zorgverleners. (Zie onderaan het artikel omtrent zijn uitspraken ∗). Toch leg ik het naast me neer en laat me niet klein maken! Ik heb het mooiste beroep van de wereld! Niemand kan mij er van weerhouden om me dagelijks bezig te houden met de kwaliteit van leven van mijn cliënten! Én daarnaast persoonlijk bijscholingen te blijven volgen, te blijven groeien en ontwikkelen. Dit genereert constante alertheid en zelfreflectie plus het up to date blijven van alle veranderingen en wetenschappelijke ontwikkelingen in de zorg. En ja, natuurlijk zullen er ook uitzonderingen zijn binnen de contractvrije zorg waar je als cliënt/patiënt beter niet terecht kan komen. Maar die zijn er helaas ook genoeg te vinden binnen de gecontracteerde zorg!! Gelukkig zijn er nog genoeg zorgverzekeraars en ministers te vinden die wél echt de cliënt, die kwalitatieve zorg nodig heeft, centraal stellen. Laten we ons daar op richten en wie weet rolt daar uiteindelijk in de toekomst een overeenkomstige doelstelling uit waar de zorgverzekeraars en de zorgverleners elkaar wel kunnen vinden! Dat zou fantastisch zijn! Tot die tijd ga ik lekker verder op mijn niet-gecontracteerde pad!

Neem ook het heft in eigen handen en sluit een restitutie polis af bij een zorgverzekeraar die jou als cliënt meest belangrijk vindt en daarnaast ook goed is voor jouw zorgverlener! Meer hierover in een speciale tip aankomende week. Fijn weekend en tot aankomende week!

∗ Artikel: https://www.volkskrant.nl/columns-opinie/stop-stemmingmakerij-tegen-contractvrije-zorgverlening~b5cdc7bd/?utm_campaign=shared_earned&utm_medium=social&utm_source=link&fbclid=IwAR3pgKMo4uXJon9vTQNJIaTou2tXMO419pfqfswhSzo3vmPSNYyX75qvWEE

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *