Havermout; gezond, voedzaam én lekker?

 

2015-10-07 09.32.30_resized

Ja zeker! Wil je weten hoe dat mogelijk is?

Havermout bevat zeer veel vezels die de darmperistaltiek (verwerking van voedsel in de darmen) stimuleren. Vezels zorgen er ook voor dat de suikers die tijdens de maaltijd gegeten worden minder snel in de bloedbaan terechtkomen, zodat een vezelrijke maaltijd voor minder hoge bloedsuikerspiegels zorgt. Dat geeft energie op de lange termijn! Tevens bevat havermout ook tal van stoffen die een goede invloed hebben op de bloedvaten en het metabolisme. Kortom; start de dag eens met havermout en voel je heel de dag energiek en krachtig! Er zijn vele recepten voor een snelle bereiding op basis van een kom warme havermoutpap. Wil je eens wat anders? Probeer dan eens onderstaand recept. Lekker meteen uit de oven of later op de dag een afgekoeld stukje als tussendoortje. Kortom een multifunctioneel recept!

Voeg in een kom de volgende ingrediënten toe;

250 gram havermout, 4 eetlepels kokosrasp, 2 eieren, 1 kopje water, handje rozijnen. Meng het geheel goed, zodat het goed bindt. Vul een bakblik of plaat met bakpapier en verdeel daar het mengsel op. Goed gladstrijken en platdrukken. Oven op 200 graden, 30 min. Klaar? Strooi er bij het nuttigen dan wat kaneelpoeder overheen.           Eet smakelijk!

 

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *